SNS podprla Kanclerja

Tomaža Kanclerja je pri kandidaturi za župana Maribora poleg Slovenske demokratske stranke (SDS) podprla tudi Slovenska nacionalna stranka (SNS).

Na novinarski konferenci je uvodoma Tomaž Kancler spomnil na svoj program za naslednja štiri leta, v katerem je zapisano, da se ne strinja z nekaterimi segmenti mestne politike. In tu gre iskati tudi razloge za odločitev, da SNS podpre omenjenega županskega kandidata. “Velik slovenski literat je zapisal, da kdor ne prenese kritike, nima bodočnosti. Če Maribor hoče bodočnost, mora prenesti kritiko. Kritika pa pomeni tudi, da je treba zamenjat koga, ki slabo dela. Dejastvo je, da Maribor ne more iti naprej pod taktirko policaja, ampak potrebuje nekoga, ki ima izobrazbo in vizijo, ki ima znanje in ki je arhitekt novega Maribora,” je razloge za podporo pojasnil prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Zmago Jelinčič Plemeniti je izrazil podporo Tomažu Kanclerju pri kandidaturi

V nadaljevanju konference sta sogovornika predstavila težave, s katerimi se srečuje Maribor, in nekatere rešitve. Med njimi je možnost, da se v mestnem jedru lokali, ki so v lasti Mestne občine Maribor, dajo v najem po simbolični ceni in se s tem omogoči delo ljudem. Prav tako bi po Jelinčičevem mnenju bilo potrebno več pozornosti posvetiti turizmu in mariborskim znamenitostim in značilnostim. V razpravi je predsednik SNS med drugim izpostavil tudi projekt CEUM, ki je po njegovem mnenju povsem zgrešena naložba, saj bi, vkolikor bi želeli s tem projektom kaj zaslužiti, morala biti dvorana s 600 sedeži in s ceno vstopnice 30 evrov napolnjena šest dni v tednu .

2 thoughts on “SNS podprla Kanclerja

  1. kako dober stavek…Maribor ne more iti naprej pod taktirko policaja, ampak potrebuje nekoga, ki ima izobrazbo in vizijo, ki ima znanje in ki je arhitekt novega Maribora…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*