V Jerzensu obstali v prvem krogu finala

Za trojico ski cross smučarjev SK Maribor Branik, je prva tekma evropskega pokala v avstrijskem Jerzensu.

Prvi dan tekmovanja so s kvalifikacijami opravili dobro, saj so se vsi trije uvrstili v finale. Najboljši je bil Filip Flisar, ki je dosegel enajsti čas kvalifikacij, Matej Adorjan je bil sedemnajsti, Simon Jecl pa trideseti. Konkurenca je bila močna, saj je prišla v Jerzens večina tekmovalcev, ki nastopa v svetovnem pokalu. V finalu pa se našim fantom ni izšlo po načrtih, saj so vsi trije izpadli že v prvem krogu finala in zaključili s tekmovanjem. »S kvalifikacijsko vožnjo sem bil zadovoljen, uspel sem se uvrstiti v finale kar je bil tudi cilj. V finalu  sem po startu bil v stiku z najboljšimi, potem pa so me sotekmovalci v prvem ovinku zaprli. Izgubil sem potrebno hitrost za nadaljevanje in nisem več uspel ujeti priključka,« je na kratko nekoliko nezadovoljen dejal Matej Adorjan.

Že v sredo fantje potujejo v italijanski Innichen, kjer bosta v soboto 18. in v nedeljo 19.12. na sporedu dve tekmi za svetovni pokal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*