Največje študentsko pustovanje

Študentski svet Univerze v Mariboru v torek, 8. marca, prireja največje študentsko pustovanje – Fašenk Fest.

Pustovanje se bo s predprogamom pričelo že ob 17. uri, ko bo pred Univerzitetnim športnim centom (UŠC) Leona Štuklja zaživel mini cirkus. “Samo dogajanje okrog pustovanja smo poskusili čim bolj popestriti. V ta nemen se bodo odvile zabavne igre, prisotni bodo Ptujski kurenti, klovni, žonglerji, vedeževalka in številni drugi liki,” je razkril Jure Šafner, predsednik mreže študentov izmenjave erasmus (ESN), ki skrbi za organizacijo predprograma.

Organizatorji Fašenk festa napovedujejo obilo zabave (Foto: Sašo Branilovič)

Glavni del večera, zabava z bogatim spremljevalnim programom, pa se bo v prostorih UŠC pričela ob 20. uri. “Po lanskem uspehu smo se odločili, da Fašenk fest priredimo tudi letos. Pričakujemo okrog 3.000 študentov. Ker je 8. marec sočasno tudi dan žena, bodo dekleta popoldne zabavo pričela že na bowlingu Planeta TUŠ, nato pa se nam bodo pridružila v UŠC,” je pojasnil Danijel Vuk, prorektor za študentska vprašanja.

“V sklopu pustovanja smo med drugim pripravili bogate nagrade, tudi potovanja v tujino, za najizvirnejše maske. Prav tako pa za obiskovalce pripravljamo presenečenje, ki se bo odvilo ob 23.30. Kaj je to, naj ostane skrivnost, je pa novost v Sloveniji,” je bil skrivnosten Joži Vuk, vodja projekta Fašenk fest. Udeleženci zabave bodo lahko uživali v najrazličnejši glasbi, saj so organizatorji pripravili kar tri odre z različnimi glasbenimi izvajalci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*