Volaš za evropsko jesen

Dalibor Volaš je z golom na Ibroxu poskrbel, da bodo ljubitelji nogometa tudi v jeseni v Ljudskem vrtu lahko spremljali evropske tekme.

Srečanje sta obe moštvi začeli previdno in prvo priložnost so si v 7. minuti priigrali domači. Po levi strani je prodrl Gregory Wylde, poslal predložek pred vrata Jasmina Handanovića, ki je zaplaval v prazno. Na njegovo srečo do žoge ni prišel Juan Manuel Ortiz, ki mu je pred strelom nekoliko spodrsnilo. Nova lepa priložnost je sledila le tri minute kasneje, ko je po strelu s kota z glavo meril Nikica Jelavić, žoga pa je le za las zletela mimo desne vratnice. Tudi naslednja nevarna akcija je pripadla domačim. V 27. minuti je podajo Jelavića sprejel Kayle Lafferty, a je Handanović pravočasno zapustil vrata in njegov strel ubranil. Ob koncu polčasa bi Škoti lahko razveselili domače navijače, stoodstotno priložnost Laffertya je z odličnim posredovanjem ubranil Handanović.

Dalibor Volaš je dosegel odločilni gol za Maribor (Foto: Gregor Krajnčič)

Drugi polčas so Mariborčani začeli v nespremenjeni postavi, čeprav bi marsikdo želel v enajsterici videti Marcosa Tavaresa. Ponovno pa so  na začetku nekaj več pobude imeli domači, ki so v 50. in 53. minuti poskušali preko Laffertyja in Stevena Davisa, ki pa se je na srečo Mariborčanov pred zaključnim strelom nekoliko zapletel. Pravijo, da kdor ne da dobi in prav to se je uresničilo v 55. minuti. Z borbeno igro je do žoge prišel Aleš Mertelj, jo potisnil do Daliborja Volaša, ta pa je z roba kazenskega prostora zadel v oddaljen kot vrat domačega čuvaja mreže Allana McGregorja. V 69. minuti bi kaj lahko glavni sodnik Aleksandar Stavrev dosodil enajstmetrovko domačim, ko je po strelu domačega napadalca žoga v roko zadela Aleksandra Rajčevića. Tokrat pa je sreča le bila na strani naših in sodniška piščalka je ostala nema. Pritisk Škotov je bil po prejetem zadetku velik in ta se jim je naposled obrestoval v 75. minuti. Po strelu s kota je žoga prišla do Carlosa Bocanegre, ki je zadel iz obrata. Le tri minute kasneje bi kaj lahko Rangersi prišli do vodstva, a se je po strelu Davida Healyja z izjemno obrambo izkazal Handanović. V sodnikovem podaljšku, ki je trajal kar pet minut je Lafferty poskusil s podobnim strelom kot pred tednom dni Etien Velikonja, a je na golovi črti žogo zaustavil Mertelj. Škotom, do konca srečanja ni uspelo zadeti in Mariborčani so se veselili uvrstitve v ligo Europa!

Glasgow Rangers – Maribor 1:1 (0:0)

Strelca: 0:1 Volaš (55.), 1:1 Bocanegra (75.)

Glasgow Rangers: McGregor, Goian, Broadfoot, Edu, Davis, Jelavić, Lafferty, Wallace (od 40. Perry), Juanma Ortiz (od 67. Healy), Bocanegra, Wylde.

Maribor: Handanović, Arghus, Potokar (od 82. Milec), Rajčević, Mertelj, Filipović, Viler, Ibraimi, Mezga (od 76. Cvijanović), Volaš, Berić (od 86. Tavares).

Rumeni kartoni: Arghus (43.), Ortiz (45.), Ibraimi (64.), Healy (80.), Lafferty (86.), Broadfoot (89.), Handanovič (89.), Viler (90.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*