Vodni stolp bo gostil sobotne matineje

Od oktobra do decembra se bodo v Vodnem stolpu na Lentu odvijale sobotne matineje, na katerih se bodo predstavljali umetniki in projekti, ki bodo prihodnje leto del programa EPK.

Ekipa Ključev mesta namreč že letos želi ponuditi droben vpogled v bogat program, ki bo prihodnje leto zaznamoval kulturno dogajanje v Mariboru in partnerskih mestih. V organizaciji Ključev mesta, programskega sklopa EPK, se bodo tako na sobotnih matinejah predstavljali umetniki in projekti, ki bodo prihodnje leto del programa Evropske prestolnice kulture.

Zanimive predstavitve se bodo odvijale od oktobra do decembra, ob sobotah, med 10. in 11. uro, v Vodnem stolpu na mariborskem Lentu. Sobotne matineje bodo priložnost za ustvarjalce, da svoje delo predstavijo na izviren način, in za vse obiskovalce, prebivalce, da skozi neposredno izkušnjo z ustvarjalci začutijo utrip projekta EPK. Premierna sobotna matineja, bo na sporedu to soboto 15. oktobra, ob 10. uri. Na njej bo pisatelj in publicist Tone Partljič z ekipo soustvarjalcev predstavil dve gledališki noviteti – žalostno komedijo Aldo in Micika ter veseloigro z glasbo Otroci Lenta, ki jih je avtor napisal posebej za  čas kulturnega prestolovanja Evropi. Pogovor bo povezovala Petra Bauman, koordinatorka programskega sklopa Ključev mesta.

Ključi mesta so eden izmed štirih programskih sklopov Evropske prestolnice kulture. Množica kulturnih dogodkov bo prihodnje leto pognala svežo kri v mestno jedro in spremenila mestni utrip s programskimi, arhitekturnimi in vsebinskimi posegi.  Meščani znotraj obzidja srednjeveškega Maribora bodo lahko svojo kreativnost povezovali z mestnimi potrebami, obiskovalci  številnih razstav, uličnih dogodkov, projekcij, koncertov pa bodo sodelovali pri oblikovanju novega mestnega ozračja. Prireditve bodo popestrile tudi življenje ostalih partnerskih mest.

Foto: Marko Pigac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*