Cilj ostaja uvrstitev v končnico

Odbojkarji Maribora so končali z nastopi v prvem delu državnega prvenstva. Z zmago proti Šempetru so dosegli tretjo zmago v sezoni. Tekmovanje bodo nadaljevali v zeleni skupini.

Šempeter je med tednom presenetil Krko, tokrat pa proti Mariboru ni imel večjih možnosti za uspeh. Če so v prvem nizu gostitelji še imeli možnost, da bi morda povedli z 1:0 jim to v nadaljevanju ni bilo več podarjeno. Rezultat so pri poravnali na 22, nato pa je servis Domna Kosa pristal v mreži. Sprejem v nadaljevanju ni deloval kot nekaj trenutkov pred tem, ob tem pa so gostje dobro igrali v napadu in zanesljivo dobili prvi niz. Tako v drugem kot tudi v tretjem nizu so domačini naredili preveč napak v polju, Mariborčani pa so le te s pridom izkoriščali. Dvakrat pustili Šempetrčane na 19 točki in se veselili prve zmage s 3:0 v letošnji sezoni. Že v soboto jih čaka prva tekma v tako imenovani zeleni skupini, kjer je njihov cilj zasesti vsaj osmo mesto, ki še pelje v končnico.

Upajmo, da bo Škorc v nadaljevanju prvenstva še večkrat dvignil prst svojim varovancem (Foto: Martina Lunder)

Mlada ekipa Maribora je v prvem delu pokazala, da ima perspektivo, odigrala nekaj dobrih tekem in odščipnila točko Salonitu, Panviti in GO Volleyu. V gosteh so že na samem uvodu prvenstva bili boljši tudi od Krope. Rezultati so spodbudni, s čimer se strinja tudi trener Sebastijan Škorc. Pred nadaljevanjem prvenstva je dejal: »V prvem delu smo odigrali nekaj odličnih tekem, pa na koncu izgubili 3:2. Našim mladim igralcem so se večkrat zatresle roke potem, ko smo vodili, kar je odraz neizkušenosti. V tej t.i. zeleni skupini, kjer bomo igrali skupaj s Šempetrom, Kropo in Krko imamo vsekakor možnosti, da dosežemo tako želeno osmo mesto. Že v soboto bomo na domačem igrišču odigrali pomembno tekmo proti Krki in ob morebitni zmagi bi naredili velik korak proti izpolnitvi cilja.«

SIP Šempeter – Maribor 0:3 (22:25, 19:25, 19:25)

SIP Šempeter: Bahč, Kos, Arsović, Bojinović, Javornik, Udrih, G. Vrhunc, J. Vrhunc, Žnidar, Ferme, Kumer, Hirci.

Maribor: Ju. Senekovič, Ja. Senekovič, Mlakar, Srpak, Mikl, Plesec, M. Škundrić, P. Škundrić, Zemljak, Škorc, Abraham, Ploj, Vidovič, Detela.

Rezultati, 18. krog:

Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3
Astec Triglav – Salonit Anhovo 1:3
UKO Kropa – Krka 3:1
SIP Šempeter – Maribor 0:3
GO Volley – Panvita Galex 3:1

Zelena skupina, 1. krog (sobota, 4. februar):

SIP Šempeter – UKO Kropa
Maribor – Krka

Lestvica:

EkipaTekmeZmagePoraziSetiTočke
1.Salonit Anhovo87123:920
2.Panvita Pomgrad87121:919
3.Maribor86219:818
4.GO Volley84416:1711
5.Šoštanj Topolšica85516:1810
6.Astec Triglav83513:189
7.Krka82611:207
8.UKO Kropa8084:242

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*