Ponovitev lanskoletnega finala

Odbojkarice Nove KBM Branika so finalni turnir četverice za pokal Slovenije začele odlično. S polfinalno zmago nad Goričankami so se uvrstile v jutrišnji finale, kjer se bodo pomerile s Kamničankami.

V Kamniku se je danes pričel finalni turnir četverice tako v ženski kot moški konkurenci, ki bo trajal vse do četrtka. Prve so si napredovanje v finale zagotovile prav Mariborčanke, ki so v polfinalu po uri in petnajstih minutah odpravile Goričanke gladko s 3:0. V drugem polfinalu so bile domačinke pričakovano bile boljše od Vitala.

Srečanje med trenutno tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva in aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami se je končalo po pričakovanjih, z zmago slednjih. Štajerke bodo tako v jutrišnjem finalu naskakovale že svoj trinajsti naslov v zgodovini Slovenije in prav lepo bi bilo, če bi bila tokrat številka 13 za bankirke srečna. V ekipo se je po težavah, ki jih je imela v preteklih tednih s poškodbo hrbta, uspešno vrnila Američanka Sarah Ammerman. Mlada goriška ekipa je na samih uvodih nizov še nekako uspela držati priključek z izkušenejšimi nasprotnicami, ki so v samem zaključku nato vendarle pokazale zakaj so najboljša ekipa v Sloveniji.

Nika Blagne je znova dokazala, da je odlična pri začetnem udarcu (Foto: Thomas Črnčec)

Uvodni niz so začele zanesljivo in s petimi točkami Monike Potokar povedle 5:1. Goričanke so se kaj hitro vrnile v igro, pri izidu 14:12 celo vodile, nato pa v nadaljevanju le klonile. Tudi v drugem nizu je bila slika nekoliko podobna, saj so Primorke bile v prednosti (12:10), nato pa je na sceno stopila Nika Blagne. Z odličnimi začetnimi udarci je svoji ekipi priigrala šest točk zapored, kar je pomenilo vodstvo 16:12, nekoliko kasneje je bilo na semaforju že 19:13. Novogoričanke so nato zrežirale preobrat in z delnim izidom 10:5, znova prišle do vodstva (22:21), za kaj več pa jim je na koncu le zmanjkalo moči. Gledalci so v tretjem nizu bili priča povsem drugemu obrazu aktualnih prvakinj, ki so tako zanesljivo prišle do zmage.

Monika Potokar je bila najučinkovitejša igralka polfinala (Foto: Thomas Črnčec)

Najučinkovitejša igralka polfinala je bila s 17 točkami Potokarjeva, ki je po tekmi dejala: »Danes so izkušnje tehtnico prevesile na našo stran. Naredile smo preveč napak, predvsem na servisu, ki je naše največje orožje. Nasprotnice so bile izjemno motivirane, kar jim je prineslo nekaj točk, ki jih morda v kakšnih drugih okoliščinah ne bi osvojile. Vse skupaj sedaj niti ni več toliko pomembno, z mislimi smo že pri jutrišnjemu finalu. Igrati moramo svojo igro, dobro servirati in ostati skoncentrirane od prve do zadnje minute. Samozavesti nam ne manjka in kot vselej, gremo na zmago.«

Nova KBM Branik – HIT Nova Gorica 3:0 (25:19, 25:22, 25:18)

Nova KBM Branik: M. Jerala, Pehnec, Potokar 17, Kaučič 11, Amermann 12, Pintarič 3, Milosavljević 5, U. Jerala, Planinšec 1, Proković, Hutinski 3, Kučej, Blagne 7.

Hit Nova Gorica: Vogrič 4, Barič 7, Batič Lipovž 2, Spačal 11, Kolbl 6, Preradovič, Božič 1, Lazar, Kodelja, Zavrtanik.

Calcit Volleyball – Sloving Vital 3:0 (25:12, 25:11, 25:10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*