Študenti priskočili na pomoč zavetišču za živali

Mariborski študentje so se izkazali s še eno humanitarno potezo. Tokrat so zbirali tople stvari za živali, ki bivajo v zavetišču v Mariboru. Z zbranim jim bodo vsaj malo olajšali mrzle zimske dni.

Predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so Zavetišču za živali Maribor predali koce, odeje, rjuhe, itd., ki so jih zbrali v študentski akciji zbiranja toplih stvari. Hkrati pa so zavetišču zagotovili tudi hrano za male živali. S tem naj bi jim vsaj nekoliko olajšali preživljanje mrzlih zimskih dni.

»Veseli smo velikega odziva študentov, ki se zavedajo, da tudi živali potrebujejo našo pomoč, še posebej v mrzlih dneh. Vsem, ki so sodelovali v akciji, se iskreno zahvaljujem. Skupaj smo storili še eno dobro dejanje in tako živalim vsaj nekoliko olajšali preživljanje mrzlih zimskih dni, ki so še pred nami«, je povedal predsednik ŠOUM-a Jaka Žižek.

»Hvala vsem študentom in ŠOUM za svoj prispevek v obliki odej in hrane, upam, da nam bo, tudi z vašo pomočjo, uspelo mirno preživeti zimo. Trenutno nam gre na roko tudi vreme, da psov in mačk ne zebe preveč. Trenutno imamo v zavetišču dokaj veliko hrane in odej, samo denarja nam primanjkuje. Vsi pripravljeni pomagati pa lahko še vedno pomagajo v vseh oblikah,« je v imenu zavetišča dejal Dušan Bigec.

Trenutno je v zavetišču še nekaj rezerv pri prostoru za pse, to rezervo morajo imeti za potrebe VURS-a. Mačk imajo nekje med 50 in 100, ter okoli 40 psov. Vse živali po potrebi tudi zdravijo, tako da so deležne popolne oskrbe. V zavetišču pomagajo prostovoljci ter študentje in dijaki z Biotehniške fakultete Maribor. Dijaki imajo vsak ponedeljek in petek tudi obvezno prakso v zavetišču.

Foto: Dostop.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*