Bankirkam še tretja lovorika sezone

Odbojkarice Nove KBM Branika, so osvojile še tretjo lovoriko v letošnji sezoni. V tretji finalni tekmi so gladko s 3:0 odpravile Kamničanke in osvojile enajsti naslov državnih prvakinj.

Uvod prvega niza je minil v izenačeni igri, nato pa so Mariborčanke z delnim izidom 3:0 ušle za tri (7:4), ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:5. V nadaljevanju niza so bankirke nekoliko prevezele pobudo na igrišču in po dveh uspešnih servisih o Sare Hutinski vodile za pet (16:11). Tudi po drugem tehničnem odmoru je Hutinskijeva nadaljevala z odličnim izvajanjem začetnih udarcev, kar je domače popeljalo do visokega vodstva desetih točk (21:11). Točkovni post gostij je prekinila Elmina Handanović, niz pa so Mariborčanke zaključile z asom Sarah Ammerman. Na začetku drugega niza so Kamničanke zaigrale nekoliko bolje v napadu, povedle 1:4, a ne za dolgo saj so jih gostiteljice kmalu ujele, ob prvem tehničnem odmoru pa so domačinke zaostajale za točko (7:8).

Marina Kaučič je k tretji zmagi v finalu dodala deset blokov (Foto: Gregor Krajnčič)

S točko Marine Kaučič so bankirke ujele gostje in v nadaljevanju zaigrale odločneje, povedle za tri (14:11), kasneje pa z asom Hutinskijeve 16:13. Bolj se je niz bližal koncu, bolj so bile Mariborčanke razpoložene. Tekmicam so do konca niza prepustile vsega še tri točke, niz pa je z močnim udarcem zaključila Monika Potokar. Calcitovke so tretji niz začele veliko bolje, kot so zaključile drugega in na hitro po dveh dobrih servisih Petre Vrhovnik prišle do vodstva +4 (2:6). Do prvega tehničnega odmora so nato domačinke prednost gostij prepolovile (6:8). Kamničanke so tudi v nadaljevanju ves čas vodile za dve točki, a le do izenačenja na 14 točki. Po njem so branikovke prestavile v prestavo višje, ekspresno zaključevale točke in se veselile zmage 25:21.

Nova KBM Branik – Calcit Volleyball 3:0 (25:13, 25:16, 25:21)

Nova KBM Branik: Pehnec, Potokar 11, Kaučič 16, Ammerman 11, Pintarič, Pozvek, Milosavljević 1, Jerala, Planinšec, Proković, Hutinski 15, Kučej, Blagne 6.

Calcit Volleyball: Vrhovnik 4, Turnšek 3, Lenarčič 1, Handanović 6, Urbančič, Kramolc 6, Hadžić 6, N. Mori, Hribar, Ljubetič 1, Kmezić, Bogdanović 4, E. Mori 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*