Le še korak do zgodovinskega uspeha

Mariborski rokometaši so prvo srečanje četrtfinala Pokala Challenge v Izraelu proti Maccabiju dobili z rezultatom 29:28.

Precej oslabljeni Mariborčani so z dobro igro dobili prvo srečanje v Tel Avivu proti Maccabiju. Pričeli so zelo odločno in imeli pobudo na parketu skorajda skozi vso srečanje, na odmor pa so odšli z minimalno prednostjo. V drugem polčasu so še bolj pritisnili na nasprotnika ter celo vodili že za +5. Toda domačinom je proti koncu srečanja le uspelo znižati zaostanek, ne pa se tudi rešiti poraza. Varovanci Marka Šibile imajo tako pred jutrišnjim povratnim srečanjem, ki se bo prav tako odigralo v Izraelu, minimalno prednost, a kljub temu lepo priložnost, da postavijo nov zgodovinski mejnik mariborskega rokometa.

Blaž Kleč je v prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge zadel 8 krat (Foto: Boštjan Selinšek)

V vrstah Maribora se je strelsko najbolj izkazal Blaž Kleč, ki je zadel osemkrat, Mario Šoštarič je za zmago dodal šest zadetkov. Povratno srečanje bo odigrano kot smo že omenili jutri, prav tako v Tel Avivu. Do te odločitve vodstva kluba je prišlo predvsem zaradi finančnih in varnostnih razlogov, ki bi jih klub moral izpolniti ob prihodu Izraelcev v Maribor. »Tudi jutri bomo morali v srečanje iti maksimalno že od samega začetka. Res je, da smo prvo tekmo zmagali za gol, kar pa ni velika prednost. V srečanje bomo kljub vsemu lahko šli bolj sproščeno, saj smo se po današnji zmagi znebili tistega uvodnega pritiska. Verjamem, da imamo po tem, ko smo nasprotnika bolje spoznali, še veliko rezerv v naši igri tako v obrambi kot v napadu. Vzdušje v moštvu je odlično, pogoji tukaj prav tako, samo na nas je da jutri odigramo še eno dobro tekmo in si priigramo zgodovinsko napredovanje v polfinale Pokala Challenge,« je po srečanju dejal najboljši strelec Kleč.

MARIBOR BRANIK – MACCABI TYREC TEL AVIV 29:28 (13:12)

Strelci:

Maribor Branik:
Lončar 3 obrambe, Čudić 3 obrambe (1x7m); Mirković 5, Tarabochia 2 (7m-1/1), Svalina 2 (7m-2/0), Oštir, Špelić 2 (7m-1/0), Razgor, Pučnik 3, Fister 1, Lesjak, Šoštarič 6, Kleč 8, Špende.

Maccabi Tyrec Tel Aviv:
Cohen, Djordjević; Seidner 1, Blecher, Bošković 8, Landsman, Lipetz, Strydom, Gabay O., Halifi 5, Achronovich, Gabay R. 2, Mitrović 6, Davda 4, Virich 2.

7m: Maribor Branik 4/1, Maccabi Tyrec Tel Aviv 3/2.

Izključitve: Maribor Branik 10 min., Maccabi Tyrec Tel Aviv 8 min.

Rdeči karton: Maribor Branik – Nikola Špelić v 52. min.(3x2min.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*